Συχνά προβλήματα στο design εστιατορίου

design

Πώς μπορούν άραγε να αντιμετωπιστούν τα συχνά προβλήματα που αφορούν στο design ενός εστιατορίου;

design

Κάθε εστιατόριο, σε καθημερινή βάση, έρχεται αντιμέτωπο με τουλάχιστον κάποια από τα συχνότερα προβλήματα που πηγάζουν από το design. Είτε πρόκειται για έναν χώρο που εμποδίζει την ομαλή λειτουργία του προσωπικού, με τη μη διευκόλυνση της κίνησης από την κουζίνα στα τραπέζια, είτε ένα τραπέζι στο οποίο κανείς δεν θέλει να καθίσει. είτε η κουζίνα είναι τόσο μικρή ώστε να μην είναι όσο αποτελεσματική χρειάζεται, κάθε εστιατόριο πρέπει να τα αντιμετωπίσει. Παρακάτω, λοιπόν, παρουσιάζονται μερικά από τα πιο κοινά προβλήματα του design σε ένα εστιατόριο, καθώς και αντίστοιχοι τρόποι επίλυσης, ή έστω περιορισμού τους.

Το τραπέζι που κανείς δεν επιλέγει.

Ανεξάρτητα από το πόσο καλά σχεδιάζετε την τραπεζαρία του εστιατορίου σας, φαίνεται πάντα ότι υπάρχει τουλάχιστον ένα τραπέζι στο οποίο οι πελάτες δεν θέλουν ποτέ να καθίσουν. Ίσως να βρίσκεται κοντά στο μπάνιο ή  την πόρτα της κουζίνας ή την είσοδο. Κάνεις δεν θέλει να υπάρχει συνεχής κίνηση γύρω από το τραπέζι του, άλλωστε.

Η λύση: Προσπαθήστε να αποφύγετε αυτό το σενάριο ελέγχοντας την θέα από κάθε κάθισμα στην τραπεζαρία σας.

Τι θα δουν οι πελάτες και θα ακούνε από κάθε θέση; Ρωτήστε τον εαυτό σας, χρειάζεστε πραγματικά το συγκεκριμένο τραπέζι; Και αν ναι, μήπως υπάρχει καλύτερος χώρος; Αν όχι, ίσως πρέπει να το αφαιρέσετε και να χρησιμοποιήσετε το χώρο για έναν χώρο αναμονής ή έναν αποθηκευτικό χώρο κλπ.

Η μικρή κουζίνα.

Σε έναν τέλειο κόσμο εστιατορίων, θα είχαμε όλες τις ευρύχωρες εμπορικές κουζίνες, με εκατοντάδες μέτρα από γυαλιστερά τραπέζια προετοιμασίας ανοξείδωτου χάλυβα και πολλαπλές σειρές, σχάρες κλπ. Στον πραγματικό κόσμο, όμως, συχνά υπάρχει μια κουζίνα μικροσκοπικού μεγέθους.

Η λύση: αντί για ανακαίνιση… αλλαγή στο μενού.

Ο περιορισμός του αριθμού των στοιχείων στο μενού σας θα μειώσει τον απαιτούμενο χώρο για προετοιμασία και μαγειρική. Θα μειώσει επίσης την ποσότητα χώρου αποθήκευσης που απαιτείται για πολλούς διαφορετικούς τύπους συστατικών. Επίσης, η οργάνωση πριν από τη δημιουργία του δείπνου θα κάνει το μαγείρεμα πολύ πιο εύκολη υπόθεση σε μια μικρή κουζίνα. Προετοιμαστείτε όσο μπορείτε, χωρίς να θυσιάζετε την ποιότητα των τροφίμων, για να κρατήσετε το δείπνο σας ποιοτικό.

Αδυναμία ύπαρξης χρημάτων για ανασχεδιασμό του εστιατορίου.

Το άνοιγμα ενός νέου εστιατορίου είναι ακριβό. Επομένως, δεν πειράζει να προσπαθεί να κάνει κανείς σημαντικές κατασκευαστικές αλλαγές σε έναν υπάρχοντα χώρο. Ένα μεγάλο μέρος του αρχικού κεφαλαίου σας πηγαίνει στο απόθεμα και τον εξοπλισμό, χωρίς να αφήνει, όμως, άφθονο μέρος και για το design του εστιατορίου. Πώς λοιπόν βάζετε τη δική σας προσωπική σφραγίδα σε ήδη δημιουργημένο χώρο εστιατορίου, χωρίς χρήματα;

Η λύση: Για να διατηρήσετε το κόστος εκκίνησης υπό έλεγχο, μπορεί να χρειαστεί να τροποποιήσετε τα αρχικά σχέδια του εστιατορίου σας για να φιλοξενήσετε τις νέες δημιουργίες σας.

Αντί να αγοράσετε όλο τον καινούργιο εξοπλισμό, σκεφτείτε την αγορά μεταχειρισμένων. Αν δεν μπορείτε να μετακινήσετε τους τοίχους γύρω σας για να ταιριάξετε το design της τραπεζαρίας σας, μπορείτε να εγκαταστήσετε προσωρινά διαχωριστικά. Η τοποθέτησή τους σε τροχούς διευκολύνει τον επαναπροσδιορισμό της τραπεζαρίας σας για να φιλοξενήσει μεγαλύτερα μέρη. Και ποτέ μην υποτιμάτε τη δύναμη του χρώματος. Είναι φθηνό, εύκολο στην εφαρμογή και μπορεί να προσθέσει ζεστασιά σε οποιοδήποτε χώρο, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλος ή μικρός μπορεί να είναι.

Source :